knihi.cz
...váš on-line čtenářský deník!
knihy autoři čtenáři diskuze
nobody deda.Dedek
590 x
datum členem od: 13.09.2013
ying-yang 70, muž, Ostrava
příspěvků : 46

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 27.02.2024 - 20:51
Nevím jak vlastně hodnotit. Anotace slibovala velmi zajímavou knihu, hodnocení velmi vysoké, komentáře čtenářů nadšené. Já jsem to nadšení ale nesdílel. Každých 50 stránek jsem bojoval s nutkáním knihu odložit.Děj nudný, vývoj žádný. Obrovské množství detailně rozpitvaných násilnických scén. Snad oslava násilí? Popis vyvražďování Židů na Ukrajině připomínal Krvavé země od Snydera, ale to je přece faktografická kniha ne román. Tragédie, která se na začátku postavila mezi dva přátele,pak vata a na konci se přátelé střetnou. Celkem 700stránek textu. O čem to vlastně bylo? O tom, že když člověk podá ruku zlu, už se ho nezbaví a upadá do něj víc a víc a nemá šanci se z vleku osudu vymanit? To je silně alibistické přesvědčení. Nebo to bylo o hrdinském zabránění vývozu vojenského materiálu do Říše? - ale o tom tam byly snad tři stránky. No a konec je těžce melodramatický. Jediná kapitola,která mě zaujala se v mém výtisku jmenovala „Charkov, červenec 1943“ na str.469-587, i když tam o Charkovu nebylo ani slůvko a celá se odehrávala v Bürkenau. Můj první Karika a asi i poslední.
přidáno přidáno: 14.02.2024 - 16:00
Z knihy mám takový rozpačitý pocit. Babička Anny Carlsonové měla velmi těžký život, až mi z těch několika úryvků kterými se mu autor věnoval,běhal mráz po zádech. Ale spojení se současnosttí se hrubě nepovedlo. Škoda.
přidáno přidáno: 14.02.2024 - 15:54
Kdyby se autor věnoval pouze té historické části a z ní vypustil tu duchařinu a víc se věnoval vývoji jednotlivých postav a vztahů, mohl by to být zajímavý historický román. Spojením se současností to však je jen průměrná slátanina.
přidáno přidáno: 07.02.2024 - 15:29
Když jsem si půjčoval tuhle knihu, těšil jsem se na laskavou,pohodovou knihu,ale...
Nikdy se mi nepodařilo dočíst Švejka, přestože jsem se o to asi 5x nebo 6x pokusil, ale humor, který vznikne spojením naprosté naivity (ať už hrané nebo přirozené) s vojáckou tupostí, mě pobaví na 20 možná 30 stranách, ale číst o tom ještě dalších 600 stran, to je nad mé síly.
Když jsem začal číst Gentlemana, obestřel mě takový chlad, jestli taky nebudu muset začít i tuto knihu 5x,ale už po pár stranách jsem musel tento velice mylný názor radikálně upravit.
Gentleman v Moskvě je skvělá kniha plná osobitých a nádherných postav a ani jedna snad není navíc.Tak optimistickou knihu, která prochází nejtragičtějšími obdobími 20.století,jsem snad ještě nečetl. Jemný a laskavý humor, kterým je kniha prodchnuta, ve mně vyvolával vzpomínky na „Saturnina“ nebo „Dobře utajené housle“. Miluji takový humor, který vyvolává úsměv na rtech, nikomu neubližuje, nikomu se neposmívá. Ani ty nejzápornější postavy nijak nezesměšňoval, jenom je bral jako nutné zlo. „A jak řekl ten pán z Genesis: A bylo to dobré.“
P.S. Nevím, kdo sem vložil tu knihu s druhým autorem Tobiasem Druittem. Já jsem četl,hodnotil a komentoval knihu,kterou napsal pouze Amor Towles. Změnit autora nebo vložit nově se mi nepodařilo.
přidáno přidáno: 02.02.2024 - 15:37
Kniha mě nijak nenadchla. K ani jedné postavě se mi nepodařilo najít aspoň trochu kladný vztah, opravdu sbírka figurek. A ani na straně policie nic pozitivního. V podstatě se vlastně nic nevyšetřovalo. Jen pár nikam nevedoucích rozhovorů a nakonec se pachatel zhroutí a přizná se k vraždě omylem. Snad jen Agáta a prostředí pasťáku byly uvěřitelné.
přidáno přidáno: 18.01.2024 - 21:01
Příjemné,odpočinkové čtení až na ten závěr, který mi přišel dost naivní a nedořešený. Do armádního objektu, kde jsou skladovány zakázané chemické a biologické zbraně hromadného ničení a který je hlídán tak, že i myši,které tam mají chodbičky, musí mít pro vstup průkazy s otiskem tlapky,skenem oka a pasem DNA,se dostane skupina útočníků(i když velmi schopných) a hlavní velitel objektu,přestože o vniknutí ví, není schopen zorganizovat obranu.
přidáno přidáno: 17.09.2023 - 17:47
Pro milovníky faktografie to může být výborná kniha. Pro mě to byla neskutečná nuda. Od strany 50 jsem počítal stránku za sránkou, kdy už bude konec. A i když od toho odhlédnu, nepřesvědčil mě autor, že jeho hrdinové byli o tolik vyjímečnější a lepší než mnozí ostatní účastníci té hrozné války.
přidáno přidáno: 22.02.2023 - 16:41
přidáno přidáno: 22.02.2023 - 16:41
Kniha místy temnější než černo černá temnota. Příběh sebestředného, psychicky narušeného člověka, jehož despocie zasáhne celou rodinu. Některé popisné části mi přišly trochu zdlouhavé, ale přesto krásná kniha.
přidáno přidáno: 06.02.2022 - 14:28
Kniha mě dost zklamala asi proto, že po knize "Světla zimní noci" jsem čekal mnohem víc. Spousta náhod a pro mě nepochopitelných věcí, které vlastně byly berličkou pro posun řešení problémů, mi docela vadila.
zapln-grey1 | 2 | 3 | 4 | 5
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek