knihi.cz
...čtenáři všech žánrů spojte se!
knihy autoři čtenáři diskuze
180.gif keane1980
248 x
Začalo to Honzíkovou cestou...a pořád mě to nepustilo:-)

datum členem od: 05.01.2007
ying-yang 44, muž
příspěvků : 220

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 17.07.2008 - 10:47
O něco horší než první díl, ale o dost lepší než druhý. Opět jsem se dobře bavil a vůbec špatná nebyla ani zápletka; hlavní je ale ten humor - naprosto bezchybný; některé hlášky jsou fakt dokonalý:-)
přidáno přidáno: 15.07.2008 - 21:33
Zatímco na prvním díle se mi líbilo, že je megavtipnej, megasprostej a meganechutnej, u druhého zůstalo jen u třetí vlastnosti. Příběh dost mizérie - Jesse si to musi vyřídit s rodinou (na kterou náhodně narazí), na kterou neučinkuje hlas (nevíme proč) a pak hlas učinkovat začne (nevíme proč); do toho zmrtvýchstání (to myslím vážně) a bůh jako nabušenej svalovec s vousama...uff, tohle zachraňuje jen ta kresba, jinak je to oproti prvnímu dílu totální blábol.
přidáno přidáno: 13.07.2008 - 17:09
Tohle mi přidalo trochu jako úlitba pro všechny, kdo si v sandmanovském světě postavu Smrti oblíbili. Příběh je dost průměrný, ale hlavně postrádá tu sandmanovskou poetiku a zvláštní hloubku. Rozhodně to není žádný tupý komiks, ale Gaiman umí mnohem lepší kousky. Přečtěte si Sandmana;-)
přidáno přidáno: 12.07.2008 - 19:16
Nechat psát jeden příběh patnáct autorů vypadá jako hodně ulítlej nápad. Ze začátku to funguje, ale postupně začíná příběh hodně skřípat. Zatímco v úvodu mi kniha atmosferou a hláškami připomíná Pulp Fiction, postupně přibývá množství postav, další motivy, divné náhody, nedovyprávěné pointy a celkově je to zmatek. Každý z autorů se do příběhu snaží vtisknout něco jiného a jako celek to prostě nefunguje.
přidáno přidáno: 08.06.2008 - 15:35
Přečet jsem takřka jedním dechem (a to už se mi moc často nestává:-)) Naprostý souhlas s předchozími pozitivními komentáři. Vyšší hodnocení než 85% nedám, protože autor vlastně neměl tak těžkou úlohu, když se snaží vylíčit nemornálnost režimu, který jednoznačně nemornální je. Hlavní postava se mu ale opravdu "povedla". Zajímalo by mne, jak by psychiatři takové člověka diagnostikovali; evidentně mu toho k lidské bytosti hodně chybělo.
přidáno přidáno: 04.06.2008 - 22:58
Tahle knížka víc než cokoliv jiného připomíná deník. A pokud je příběh v něm obsažený pravdivý, je to rozhodně zajímavé čtení. Alespoň pro muže, ženy tomu asi věřit nebudou:-)) Pokud je celá historie vymyšlená, jedná se o hodně podprůměrné čtení - postavy (z drtivé většiny muži) jsou zjednodušeni na "lovce" telefonů a svůdce žen a z ty jsou chápany pouze jako trofej. Každopádně se jednalo o zábavné čtení s několika zajímavými postřehy. Už se k němu asi nikdy nevrátím, ale bavil jsem se. Pro pravidelné čtenáře webu svadeni.cz je tohle povinná literatura!:-)
přidáno přidáno: 26.04.2008 - 20:04
Murakami se pomalu začíná stávat jistotou, která mne nikdy nezklame. Afterdark je trochu jiný než předchozí tři knížky, ale pořád si zachovává tu těžko popsatelnou atmosféru, díky které jsou všechny ty příběhy skvělé. Líbilo se mi, že autor trochu ubral na depresi a přidal humor, naopak absence nějaké hlavní postavy (aktéři jsou si víceméně rovni) mi trošku chyběla. Celkově ale knížku musím hodnotit jednoznačně kladně.
přidáno přidáno: 23.04.2008 - 18:13
Na tuhle knížku jsem se těšil, ale obrovsky mě zklamala. Irving pojal Hotel New Hamsphire jako sled historek jedné (víceméně) pošahané rodinky. Její členové potkávají další divná individia (člověk převlečený za medvěda, znásilněná holka s falešnými zuby, terorista co píše porno...). Všem dohromady se dějí hodně podivné věci, přednášejí své monology a zamýšlejí se nad věcmi, ke kterým má možná autor nějaký vztah, ale vy zůstáváte zcela mimo hru. Z celého příběhu jsem měl podobný dojem jako z první povídky v Garpovi (Penzión Grillparzer) - ta ale byla krátká a věděl jsem, že po ní bude následovat další zajímavé vyprávění. Hotel New Hampshire je poskládán z groteskních minipříběhů, které mne prostě neoslovily. Musel jsem hodně bojovat, abych to zvládl dočíst. Irving umí psát, ale jen geniální autor si může dovolit psát blbosti, aby mu to čtenáři žrali. Irving geniální není; tahle knížka by zasloužila seškrtat na polovinu, zbytek je blábol, ze kterého mám navíc pocit, že autor vykrádá sám sebe. Kdo od Irvinga zatím nečetl nic, ať si připočte 20%.
přidáno přidáno: 20.03.2008 - 23:24
Nechápu, jak je možné, že tahle kniha není známější...je totiž naprosto skvělá! Sice jsem čekal trochu více magie na úkor realismu, ale to je spíš můj soukromý problém:-) Příběh rodiny Truebů je skvěle napsán, hemží se zajímavými postavami a celé je to zasazeno do skutečných historických událostí. Dlouho jsem tuhle knížku sháněl, takže jsem měl až přehnaně vysoká očekávání. S postupem času jsem byl ale stále více a více nadšen, takže rozhodně všem doporučuji Povinná literatura;-)
přidáno přidáno: 08.03.2008 - 11:26
Román, který se (alespoň podle autora) pevně drží historických faktů - to je jeho největší výhoda a zároveň i slabina. Příběh není nijak přikrášlen a konec známe, přesto je to velmi čtivé a napínavé. Ani postavy nejsou moc propracované, ale to, že šlo o skutečné lidi vás donutí držet jima palce a bát se o ně. Nevýhodu vidím v tom, že autor zde vlastně není vypravěč, ale pouze přepisuje historická fakta; vyznat se ve změti postav je někdy obtížné. Navíc skočíte rovnou do děje a pak jste z něj prudce vytrženi; určitě by mě zajímalo co se dělo před tím a co potom.
Knížku ale rozhodně doporučuji, každý koho aspoň trochu zajímají české dějiny (nebo má rád napínavé příběhy) musí být spokojen.
zapln-grey1 ... 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 ... 22
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek