knihi.cz
...váš on-line čtenářský deník!
knihy autoři čtenáři diskuze
180.gif keane1980
248 x
Začalo to Honzíkovou cestou...a pořád mě to nepustilo:-)

datum členem od: 05.01.2007
ying-yang 44, muž
příspěvků : 220

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 19.05.2011 - 09:36
Docela nuda. Navíc jsem se tentokrát nic nedozvěděl ani o době, kdy se příběh odehrává. Taková detektivní jednohubka.
přidáno přidáno: 30.04.2011 - 11:30
Rozhodně to nejslabší, co jsem od Murakamiho četl. Jako celkem intenzivnímu běžci mi hodně vadilo, že Murakami běh popisuje jako něco sice prospěšného, k čemu se ale člověk musí nutit, co je nudné, ale přitom nezbytné. Trocha více radosti by neškodila. Navíc s přeskakování mezi útlumem běhání, útlumem triatlonu jsem byl chvílemi docela zmatený. Bohužel mi takhle kniha připadala spíše jako takové psaní pro psaní.
přidáno přidáno: 30.04.2011 - 11:28
Velmi příjemné překvapení a potvrzení toho, že lepší než výmysly je držet se co nejvíce skutečných faktů. Život je nejlepší spisovatel:-) Jako náhled do dávné doby je to bezchybné, jako román pak velmi dobré.
přidáno přidáno: 08.04.2011 - 22:18
Ideální oddechová knížka. Autor se nesnaží o nic hlubokomyslného, prostě jen umí čtivě psát a citlivě doplňuje historický základ vlastními detaily. Solidně odvedené řemeslo!
přidáno přidáno: 08.04.2011 - 22:17
Knížka, kterou je dobré vychutnávat po troškách. Brilantně napsáno, hodně zajímavý styl. Rozhodně úplně jiné než veškeré další historické romány, co jsem kdy četl. Autorka nějak dokázala vystihnout, že Cromwell je hybatelem dění a současně se vše děje tak nějak automaticky, mimochodem...těžko se to vysvětluje, ale je to rozhodně zajímavé.
přidáno přidáno: 08.04.2011 - 22:14
No na nejlepší román o Brně je to dost slabé, ale jinak se mi knížka líbila. Napasovat dům na osudy více hrdinů se jakš takš povedlo, jen těch náhod bylo na můj vkus trochu moc. A občas mi připadalo, že autor umí o domě říct jen to, jak je plný světla a skla:-)
přidáno přidáno: 21.02.2011 - 13:33
Víceméně souhlas s Evbad. Jen se mi nelíbí, jak moc si to Larsson ulehčuje; občas jsou v příběhu až moc velké nesmysly a šťastné náhody. Rozhodně ale čtivé.
přidáno přidáno: 14.01.2011 - 16:21
Začátek velice dobrý, ale jakmile se děj rozpůlí na dvě části, napětí slábne. Forma je přinejmenším zvláštní, občas to na mě působilo jak nějaké scény z filmů od Lynche (obzvláště matčin přejezd do tetovacího salónu v nákupním středisku je hodně velký WTF). Žádné veledílo to sice není, ale s druhým a třetím dílem Milenia to je celkem srovnatelné. Larsson ale umí lépe psát, v téhle knížce zas bylo více děje.
přidáno přidáno: 29.12.2010 - 11:56
Souhlas s hodnocením Pavel a Schobul. Slabý začátek a useknutý konec, který navíc působí už spíše jako groteska. Něco málo o Lisbeth: tahle vychvalovaná neobvyklá literární hrdinka je sice asociál a s lidmi nekomunikuje, ale chlapa si zvládne nabrnknout asi za minutu a ještě kvůli cizímu člověku riskuje vlastní život (viz první část s bouří v karibiku). Navíc je Lisbeth geniální takřka ve všem co dělá. Počítače ovládá dokonale, řeší matematické záhady, je dokonalá šachistka, dobrá boxerka...ufff, zní to jako popis skutečné postavy?? Proti ní záporák, co necítí bolest a má strašnou sílu a druhý, který je zohaven. Spíš to působí jako hodně podprůměrný komiks:-/

Pokud by někdo snad měl tendenci děj vychvalovat, ať si prosím uvědomí, že celé pátrání se vlastně rozjede náhodou, když Lisbeth úplně nečekaně narazí v milionovém městě na dvě postavy, které ji připadají podezřelé:-((

Hodnotit pouze obsah, bylo by to tak na 30%, naštěstí autor psát opravdu umí, takže i když víte, že čtete totální blbost, čtete furt dál. Čtivá tahle knížka skutečně je. První díl je ale podstatně lepší. Celkem mě mrzí, že jsem se do dvojky pouštěl a ještě mě štve, jak to autor nechal neukončené...tohle smrdí touhou vydělat co nejvíc peněz na dalším díle. FUJ!!
přidáno přidáno: 25.12.2010 - 09:09
Na debut dřívějšího nespisovatele se jedná o zatraceně dobré čtení. Vadili mi vlastně jen snové části mezi kapitolami, které mi moc nedávaly smysl. Jinak z příběhu je opravdu cítit opuštěnost, bezútěšnost, hranice chudoby...nijak optimistické čtení. V druhé linii se čím dál větší důraz klade na vztah syna a matky, a i ten je vylíčen velmi přirozeně a uvěřitelně. Čtenářský hit z toho nebude, na to jsou hrdinové a prostředí příliš málo cool, ale jinak se jedná o moc dobrou knihu.
zapln-grey1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... 22
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek