knihi.cz
...máte něco rozečteného?
knihy autoři čtenáři diskuze
180.gif keane1980
248 x
Začalo to Honzíkovou cestou...a pořád mě to nepustilo:-)

datum členem od: 05.01.2007
ying-yang 44, muž
příspěvků : 220

komentáře uživatele komentáře uživatele :

nové | staré
přidáno přidáno: 11.12.2008 - 13:20
Pokud bych měl hodnotit historický význam knihy, tak bych musel dát takřka 100%. Ovšem z literárního hlediska je to dlouhé, nudné a ubíjející. Pokud vás tahle knížka opravdu zajímá přečtěte si jen tu část o čistotě rasy, ta vzbuzuje alespoň odpor. Zbytek je dílo netalentovaného grafomana, který nezaujme ničím.
přidáno přidáno: 02.12.2008 - 16:35
Poněkud rozporuplná kniha; mezi klady rozhodně patří skvělé vypravěčské umění, knížka je napínavá a výborně se čte. Pokud ale nad dějem začnete přemýšlet, neunikne vám slabá motivace postav a také jejich nerealističnost. Neomylnost hlavního hrdiny začne lézt člověku postupně krkem, i když mu fandit jen tak nepřestane. Ještě více zamrzí neukončenost celého příběhu a useknutý konec. Tam si autor vypomohl snad až příliš. Přesto se jedná v rámci žánru dobrodružné literatury o špičku. Knížka i přes pomalejší rozjezd skvěle pobaví.
přidáno přidáno: 10.11.2008 - 23:17
Tahle knížka je pro mě trochu záhadou - větší část stále dokola jen opakuje koncept, že někdo někoho hledá a pak se bojuje s trifidy. Vztahy mezi hrdiny jsou také zjednodušené na maximum, navíc vysvětlení, že si za celou katastrofu můžeme sami, je trochu polopatické. Ale nic z toho v konečném důsledku nevadí. Zkáza lidstva je totiž vylíčena velmi prostě, ale o to víc mrazivě a příběh je dostatečně zajímavý (a krátký), aby jste u něj vydrželi. Souhlasím, jeden z nejlepších sci-fi románů.
přidáno přidáno: 08.11.2008 - 12:27
Slavný a ambiciózní komiks mě vůbec neoslovil. Nápad se "zevšedněním" hrdinského světa je rozhodně zajímavý, ale autor ho zcela zbourá megalomanským a naprosto šíleným koncem, který celý předchozí koncept naprosto shazuje. Vzhledem ke stáří komiksu by někdo mohl být zklamaný i poměrně všední kresbou.
přidáno přidáno: 26.10.2008 - 22:54
Cesta do hlubin vojákovy duše...kdo chce akce, střílení, napětí a hrdinství, ať se poohlédne jinde. Tohle je spíš psychologický román. Pokud vás zajímá, jaké to pravděpodobně skutečně bylo pro vojáky, neznám nic lepšího. Občas hodně zdlouhavé, ale jako celek rozhodně zajímavé.
přidáno přidáno: 02.09.2008 - 14:48
Tahle knížka mi z nějakého důvodu nesedla; kombinovat magický realismus s autorovými průpovídkami o aktuální (rozumějte cca. 30 let staré) politické situaci Pakistánu mi prostě nepřipadá jako dobrý nápad.
I když mám magický realismus rád a Děti půlnoci jsou skvělé, tady mi připadalo, že Rushdie občas blábolí. Pokud vypráví příběh, jedná se o hodně zajímavou knihu, jakmile se ale nechá unášet a přeskakuje z jedné věci na druhou, čtivost se snižuje. Btw. pokud se orientujete v moderních pakistánských dějinách, připočtěte si klidně nějaká procenta k dobru;-)
přidáno přidáno: 22.08.2008 - 10:29
Po dlouhé době jsem si to přečetl znovu a byl jsem poměrně zklamán. Měl jsem na ni lepší vzpomínky. Příběh stále zůstává skvělý, ale jeho zpracování mě už tolik nechytlo - až příliš často to působí, že autora zajímá spíše fauna a flora ostrova, než osud ztroskotaných hrdinů. Daleko více času mělo být podle mého věnováno psychologii postav a jejich "přeměně osobnostni". Když vypustím části o přírodě, z knihy by se stala takřka povídka...ale jistě o mnoho zajímavější.
přidáno přidáno: 02.08.2008 - 17:17
První část knížky je jen skvělá, ovšem od okamžiku, kdy tchán začne vyprávět svůj příběh lásky, stane se knížka naprosto úžasnou a neodložíte ji dokud není dočtená (což bohužel nebude trvat příliš dlouho). Skvělý příběh, nejednoznačné postavy, složité otázky a fantastická čtivost. Povídky jsou sice lepší, ale i tohle je pořád hodně vysoký nadstandard.
přidáno přidáno: 30.07.2008 - 19:57
Poslední dobou mám štěstí na samé lepší knížky. A tahle je výborná. Soubor krátkých povídek (max. 20 minut na jednu), které jsou všechny skvělé - ale každá jiným způsobem!! Ve všech je víceméně nějak obsažen motiv lásky, ale nebojte; žádná červená knihovna. Dokáží být vtipné, dojemné, všímavé, tragické a všechny působí strašně civilním dojmem. Jsou o skutečných lidech ve skutečných situacích, ale přitom nejsou ani v nejmenším nudné. Nemám favorita, všechny si drží vysoký standard. Zas jednou knížka, ke které se nebojím vrátit.
přidáno přidáno: 24.07.2008 - 19:25
Asi nejlepší knížka, jakou jsem zatím letos četl. Chválit musím skvěle vystiženou atmosféru Německa zasaženého nacismem i velmi nesympatického (ale přitom uvěřitelného a reálného) hlavního hrdinu. Maximální hodnocení nedávám, protože Manna podezírám, že se až příliš inspiroval realitou a místo tvorby občas spíše jen měnil jména a zapisoval. Přesto zase jednou knížka, která mne odtrhla od sportu, počítače, televize...zkrátka nechcete přestat číst a jen fascinovaně sledujete, kam hlavní postavu dovádí její touha po úspěchu. Kdo se chce o tomto románu dovědět víc, ať se podívá na http://www.reflex.cz/Clanek26142.html. POZOR, DOZVÍTE SE ZÁSADNÍ VĚCI Z CELÉHO DĚJE (ale požitek z knížky to stejně nesnižuje).
zapln-grey1 ... 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 ... 22
© 2006-2024 | RSS: novinky, nové knihy, komentáře, diskuze, diskuzní fórum, citace, koupelnový nábytek