Receptář ve znamení zvěrokruhu

Autorka je horlivou zastánkyní nejmodernějších směrů v racionální výživě. Ukazuje, že výživa má být nejen správná, ale pestrá a nápaditá a pokrm může přinášet potěšení nejen tomu, kdo ho konzumuje, alei i tomu, kdo ho vymýšlí a připravuje. Tomuto tématu se věnovala již ve svých předchozích úspěšných publikacích, jako Mraznička nám pomáhá, Jak si uchovat zdraví a mládí, 101 salátů, Neobyčejně z obyčejné zeleniny. Vybírá z kuchyní celého světa originální předpisy, pro nás třeba neobvyklé kombinace surovin, které mají být inspirací těm méně zkušeným i gurmánům. Takto kniha je oživena žertovnými horoskopy, připomíná slavné osobnosti, které se v tom kterém znamení narodily. Dovídáme se například, že J. W. Goethe rád jídal polévky, slavný hudební skladatel Gioacchino Rossini prý ještě raději vařil než komponoval, ALexandre Dumas byl znám jako labužník a psal i kuchařské knihy, a mnoho jiných zajímavostí.

www.knihi.cz