Pod pokličkou 2

Báječný pokrm v nás většinou vzbudí snahu pídit se po receptu, vyzkoušet jej a mít stejný nebo ještě větší úspěch, proto i tato kniha obsahuje zajímavé a neobvyklé přípravy pokrmů. Především tu však najdete sdělení, která byste marně hledali v běžných souborech receptů nebo na obvyklých jídelních lístcích. V lístku zde předloženém můžete listovat jako v knihovně bohatě vybavené encyklopedickou literaturou, zodpovědět si nejrůznější otázky.

Jako předkrm jsou nabízeny zajímavosti z historie, hlavní chod shrnuje důležité údaje k danému tématu, dezert se podává v podobě vědomostního kvízu. Nejsou opomenuty nápoje, které potěší, například pivo nebo víno. Dostanete odpověď na otázku, jak mohou pomoci jablka při nachlazení, alergiích, vysokém tlaku, artritidě. Luštěniny opravdu nejen přispívají k dobré náladě, ale dovedou chránit před zhoubným růstem buněk. A proč vlastně naše tělo miluje med? Čím vším jsou nám prospěšné olivy? Jaké jsou nejvhodnější doplňky rýžových pokrmů?...

Jídelníček je seřazen abecedně, zaznamenává současnost i minulost, často pozoruhodnou. Víte, že cibule se pěstovala před pěti tisíci lety v Mezopotámii, hrušky znali už Etruskové, za svou dlouhověkost prý starozákonní Abrahám vděčil jogurtu, nebo že první zchlazené nápoje se zřejmě objevily na hostinách římského císaře Nra, který pro led k jejich přípravě vysílal do hor své otroky?

www.knihi.cz